Vitt säkrast inför försäljning

Pressmeddelande

Trots ett relativt fortsatt osäkert ekonomiskt läge i landet fortsätter priserna på bostadsmarknaden att öka. I samband med detta avslöjar Allt om målning i en undersökning tillsammans med YouGov att svenskar helst prioriterar en ommålning av bostaden inför en försäljning för att höja priset. Vidare anser var tredje svensk att kulören vit höjer värdet på bostaden.

Inför försäljningen av den egna bostaden är antagligen det främsta målet för många att sälja bostaden till högsta möjliga pris. En ny rikstäckande undersökning från Allt om målning visar att du då bör måla dina väggar vita om du vill öka värdet på bostaden inför en eventuell försäljning. Hela 33 % av de tillfrågade uppger att vit är den kulör som höjer priset på din bostad. Majoriteten av de svarande säger dessutom att ommålning är det mest kostnadseffektiva alternativet för att öka värdet.

– Trots att vi sett en trend med mer färgrika väggar i våra hem de senaste åren så är fortfarande kulören vit det säkraste kortet inför en bostadsförsäljning. En anledning skulle kunna vara att köparna har lättare att visualisera sina egna idéer och visioner av färg och form med ett neutralt utgångsläge, säger Olof Holmer, VD för SVEFF.

Undersökningen kartlägger även vilka färger svenska folket mår bäst respektive sämst av. På en ohotad förstaplats återfinns kulören vit, följt av starkare färger så som blå och grön. Svart är den kulör som får svenskarna att må sämst. Resultatet visar även att människor i norra delen av Sverige bryr sig mindre om valet av kulör än resterande delar av landet.

Topplista – 3 kulörer som svenskar helst målar om med:

  1. Vit
  2. Grå
  3. Beige