Inredarnas bästa tips

Vintern 2017 genomförde Allt om målning en undersökning bland ett antal inredare och stylister. Där bjöd de på tips för hur man bäst ökar värdet på sin bostad inför försäljning. Resultaten är tydliga – ommålning är en enkel och viktig åtgärd som ökar chansen till lyckad försäljning. Bland inredarnas bästa tips ses vardagsrummet, och i vissa fall hallen, som det viktigaste rummet att måla om för en framgångsrik försäljning.

Inredarnas bästa tips

− Jag skulle rekommendera vardagsrummet eftersom det oftast är här som första bilden på Hemnet är tagen. På så sätt lockar man spekulanterna till annonsen och skapar därigenom ett intresse för bostaden. Man får bara en chans till ett bra första intryck, berättar Jesper Laursen, grundare till Scandinavian Homes.

I inredarnas bästa tips framhävs dessutom att en ommålning är ett av de mest kostnadseffektiva sätten för att öka värdet på bostaden.

− Jag tror att man får igen pengarna om man väljer att måla om sin bostad inför en försäljning, menar inredarna från byrån Fru Bohlin.

Hur färger påverkar oss

Även valet av kulör spelar in vid försäljningen av en bostad. Vitt och ljusgrått är, enligt majoriteten av inredarna, attraktiva färger för att locka till sig köpare. Samtidigt är alla tillfrågade inredare övertygade om att folk är mer benägna att köpa bostad om den är nymålad. En annan slutsats är att det inte bara är kulören utan i minst lika hög grad nyansen som påverkar oss. Läs mer om hur färger berör oss.

− Jag är övertygad om att målning i de allra flesta fall är en god investering så länge förutsättningarna är de rätta. Man ska inte glömma att vad som anses vara ett renoveringsobjekt för dig kanske är en fullt inflyttningsbar bostad för mig. Fördelen med målning är att det kan få de flesta bostäderna att framstå som förhållandevis fräscha. Glöm inte styling för maximalt resultat, fortsätter Jesper Laursen.

Läs även om mäklarnas bästa tips för en framgångsrik försäljning.

Skriv ut