Tävlingsvinnare Remake

Under maj månad hade vi på Allt om Målning en tävling där vi utlyste de bästa Remake projekten där man målat om själv hemma. Nu har juryn valt ut 5st tävlingsvinnare som listas här nedan. Stort tack till alla som deltog, följ oss gärna på Facebook för fler tävlingar i framtiden. 

1:a pris: vinnare av 5 000 kr i presentkort på färg – Christine Ericson

Motivering av juryn: Vi har valt ut Christine som vår förstapristagare då hennes bidrag verkligen andas Remake temat. Denna stol har gott i arv genom flera generationer inom släkten och efter en Remake till en modernare stil fick stolen flytta in till ett barnrum med djungeltema. Motivet är välgjort, snyggt och färgen gav nytt liv till den gamla stolen.

Bildtext: En gammal ärvd barnstol fick en modernare stil.


2–5:e pris: vinnare av 1 000 kr i presentkort på färg – Frida Nilsson

Motivering av juryn: En trappa med gulnad furu och sliten plastmatta blir som genom ett trollslag modern och stilig. Med färg och flit har Frida Nilsson tagit vara på potentialen i att göra om, i stället för att byta ut.

Bildtext: Remake av gammal 70-talstrappa till en snygg inredningsdetalj.


2–5:e pris: vinnare av 1 000 kr i presentkort på färg – Anna-Karin Göransson

Motivering av juryn: När tiden sprungit ifrån tapeten kan varma färger, ett enkelt mönster och hela familjens engagemang göra underverk med trevnaden i ett rum. Anna-Karin Göransson visar på ett lekfullt sätt upp färgen som ett inredningsmaterial.

Bildtext: Ommålning av dotterns rum, ett roligt projekt där hela familjen involverades.


2–5:e pris: vinnare av 1 000 kr i presentkort på färg – Sunna Waldemarsson

Motivering av juryn: En gammal byrå fick en rejäl Remake med konstnärlig touch! Sunna har lyckats med att göra om en sliten möbel till en ny pjäs som dessutom också pryder hemmet. Vi gillar även de frimålade apelsinblommorna och humlan, samt de guldfärgade bina på toppen.

Bildtext: Ommålning av gammal byrå med konstnärliga motiv av apelsinblommor och bin.


2–5:e pris: vinnare av 1 000 kr i presentkort på färg – Susanne Brus

Motivering av juryn: Susanne behövde mer förvaring i sin syhörna och gjorde en Remake på en begagnad byrå. Dessutom använde hon sig av färgrester och lade till mönstrade papperslappar som lackades över. Byrån har en charmig känsla och framsidan liknar ett lapptäcke. Vi gillar även det genomgående hållbarhetstänket med second hand köp och användning av färgrester.

Bildtext: Begagnad byrå fick en Remake med färgrester och mönstrade papperslappar likt ett lapptäcke.