Måla Sverige rosa

Vi ska måla Sverige rosa!

Varje dag insjuknar cirka 20 kvinnor i bröstcancer. Med vår kampanj #målasverigerosa vill vi uppmärksamma Rosa Bandet samtidigt som vi skänker pengar till Cancerfonden. För varje publicerad bild med #målasverigerosa donerar SVEFF 200 kronor till Cancerfonden.

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner. Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete. För att uppmärksamma detta kommer vi att donera 200 kronor för varje upplagd bild med hashtagen #målasverigerosa.

– Vi är glada att vi tillsammans med våra konsumenter kan vara med och bidra. Vi hoppas att så många som möjligt vill måla något rosa och stötta Rosa Bandet och Cancerfonden. Tillsammans målar vi Sverige rosa, säger Olof Holmer, VD för SVEFF.

Kampanjen pågår hela oktober månad och pengarna skänks till Cancerfonden.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor – cirka 20 stycken insjuknar varje dag. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre. För mer information gå in på www.cancerfonden.se.

Vill du vara med och bidra?

  • Ta en bild på när du eller någon målar eller målat ett föremål rosa.
  • Lägg upp bilden tillsammans med hashtagen #målasverigerosa på Facebook eller Instagram.
  • För varje bild skänker SVEFF 200 kronor till Cancerfonden.
  • Glöm inte att ha öppet konto på Instagram så att hashtagen registreras.