Intervju

vinnaren

Intervju med Cathrine Franchi, vinnare av Allt om målnings tävling om Sveriges mest färglösa kontor i Expressen Leva & Bo.

 

Varför sökte du till tävlingen?
Jag tyckte vi hade ett så fruktansvärt kontor. Vi var en klar kandidat för att vinna, så jag sökte. Innan det var det hemskt att jobba i det här kontoret. Jag har bara jobbat i ett år så jag hade inte hunnit vänja mig vid hur det såg ut utan kunde fortfarande se på kontoret på ett objektivt sätt.

Hur kändes det när ni fick reda på att ni vunnit?
Vi blev superlyckliga! Jag var lite tveksam till att vi skulle vinna så jag blev både förvånad och väldigt glad. Det var nästan som att man hoppade upp och studsade av lycka.

Vad hade ni för önskemål inför renoveringen?
Det vi alla sade inför renoveringen var att vi ville ha någonstans vi kunde sitta och samtala med framförallt anhöriga. Kontoret har olika funktioner då det är en dygnet-runt-verksamhet. Bra och varierande belysning var därför viktigt.

Vad hade ni för förväntningar?
Vi hade nog olika förväntningar. Under resans gång var vi lite fundersamma över hur resultatet skulle bli. Det kom hit en massa möbler som vi inte förstod hur de skulle få plats med, och vi såg hur allt började målas blått. Men vi trodde alltid att det skulle bli bra eller åtminstone inte sämre än det vi hade.

Är ni nöjda med resultatet?
Jättenöjda! Det är oerhört fint och vi är glatt överraskade av hur bra det fungerar. Kontoret har blivit väldigt funktionellt, det är lätt att hålla i ordning och känns inte mindre eller trångt även om det är flera möbler nu. Jag skulle inte kunna byta jobb nu för jag vill inte lämna kontoret. Det är som att komma in i en egen värld när man kommer in hit.

Vad är det bästa med det nya rummet?
Helheten. Det är ett rofyllt rum trots att det är så mycket färg. Sedan gillar jag verkligen tavlan och den nya belysningen.

Hur har ert arbete påverkats av den nya stämningen i rummet?
Många av oss tycker att det framförallt är mer trivsamt på jobbet. Det är rofyllt och trevligt att ta emot anhöriga nu och inte längre pinsamt. Nu ser vi fram emot att ta en fika och prata med anhöriga i rummet.

Vad har den blåa färgen haft för inverkan på er?
Vi trodde först att det skulle bli mörkt i rummet men nu känns det bara harmoniskt. Allt går ihop och helheten känns naturlig. Det är tydligt att det ligger en klar tanke bakom allt.

Kontoret före och efter renoveringen:

fore efter

FOTO: CORNELIA NORDSTRÖM/EXPRESSEN

Hur mycket färg behöver jag?
colorwheel
{{ volume | number:1 }}
Liter
Kvadratmeter Väggyta
{{ digit(0) }}
{{ digit(1) }}
{{ digit(2) }}
Du behöver totalt ca
{{ volume | number:1 }} liter för två strykningar